İçerik değiştir



Referandum’da Neden “Hayır” Denmeli?


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 228 yanıt verildi

#161 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 09.09.2010 - 14:22

bu adamın atmaya çalıştığı bu adım, detaylı okuyup incelediğinizde hali hazırda olan sistemin "tedavisi" açısından ayrıca da o hayal olarak baktığımız tamami değişime alt yapı hazırlaması açısından çok mühimdir. atladığınız şey bu.

ve ve ve şunu tekrarlamakta fayda görüyorum yine, eğer ki olur da insanlar bu değişiklikden memnun kalmazlarsa ve iktidarı indirirlerse, bu değişiklikler sayesinde yapılanlar "maksimum" 10 yıl sonra yok olacak. neyin telaşı yani bu ?

ben onu bunu bilmem,bu dışarıdan görünen ısrarcı sekseniki mantığınız hiroşimaya götürür sizi. hiroşimaya. seksen bin cesedin arasına.

#162 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.09.2010 - 14:44

Bu ülkede Anayasa ilk defa mı değiştiriliyor ? Neyin başlangıcı bu ?

Bu ülkede hiç Anayasa değiştirilmedi mi ?

Bu darbe Anayasasına yüzde 90'ın üzerinde oyla ''evet'' diyen kimlerdi, uzaylılar mı ?

Kaldı ki ''Anayasalar kutsal metinlerdir, kesinlikle değiştirilemez'' diyen mi var ?

Hem ne malum bu değişikliğin bir başlangıç olacağı ? Bu değişiklik ufak bir makyaj çalışmasıyla 82 Anayasasını sağlamlaştırmak için yapılmış olamaz mı ?

Yasamayı, yürütmeyi, yargıyı her şeyi bu adamların eline vereceksin, sonra bekleyeceksin ki halk bunları indirsin. Tabii o zamana kadar Fethullah Cumhurbaşkanı mı olur, Kürdistan mı kurulur, Fener-Rum Patrikhanesi'ne ekümeniklik mi verilir bilinmez. Bu takunyacıların da bizi soyup soğana çevirip yargılanmadan bir köşeye çekilmesi de yanımıza kar kalır. Sayenizde Hiroşima'yı bile arar oluruz.



#163 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 09.09.2010 - 14:55

maveraünnehir@

ben, sizin gibi saplantılı düşüncelerle ve saplantılı akılla gerdeğe giren biri değilim.
hali hazırda var olan dayatılan sistemin yavuklusu, idealizm or.spusu hiç değilim. (benzetmeler kişisel değil, mecazdır)
dediklerinizden yola çıkarak korkunuzun büyük olduğunu tahmin edebiliyorum. bunca zamandır süpersonik analiz yeteneğinize rağmen elinizde kanıt olmadan konuşmamanız gerektiğini, varsayımlarla paniğe girmemeniz/sokmamanız gerektiğini bilmeniz lazımdı. farazi ve içinizden geçirdikleriniz sadece sizi bağlar. hakikat olabilmesi için ispatlamanız gerekir senaryonuzu. kurduğunuz cümleler ispat lazım getirir. gerektirir. "hadi ama artık ya açın şu gözlerinizi de görün " tarzı siyasal hamaset taşıyan cümleler kurmak ve üstü kapalı sizinle aynı fikri savunmayanları aşağılamak, üzerine tatmin olma çabası içerisine girmeniz kendi fikrinizin doğruluğunu ispatlayamaz. siz önce benim bi kaç sayfa önce sorduğum mis gibi sorulara, şeker gibi yanıtlar bulun. sonra postuma müdahil olun

#164 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.09.2010 - 15:26

''Evet'' demek için doğru düzgün bir neden bulamayan, bulamadığı gibi ''hayır'' deme yönünde görüş bildirenlere karşı herhangi bir argüman sunamayan siz(kişisel değil), ama saplantılı olan ben. Başka bir iletide de Anayasa değişikliğine ''hayır'' diyenleri ''komünist, vatan haini vs vs.'' olarak adlandıran da bendim zaten.

Ben sistemin yavuklusu değilim, idealistim. Mevcut sistemin yavuklusu olanlara karşı olduğum gibi, eski sistemden boşanıp, yeni getirilecek sistemin yavuklusu olmaya razı olan, rüzgar ne yönden eserse oraya giden orospulara da(fikirsizlik anlamında) karşıyım. Zaten Anayasa değişikliğine karşı olmamdaki en büyük neden de bu. Ne ''Beyaz Türkler''in vesayeti, ne de ''AK Türkler''in.. Yıllar yılıdır ülkemizde çeşitli değerler üzerinden verilen sistemi ele geçirme savaşına karşıyım. Anayasa değişikliğinin de bunun aracı haline gelmesini istemiyorum. Bu siyasal bir tavırdan çok, insani, milli bir tavırdır.

Neyse... Sizin laf ebeliği yapıp, konuyu gargaraya getirme yeteneğiniz kadar, benim de koyun gütme yeteneğim var. Pazar gününden önce bir konu açıp, değişiklik yapılacak maddeleri tek tek tartışmaya açacağım. O zaman göreceğiz bakalım kim nasıl gerdeğe giriyor, ya da tecavüze mi uğruyor.


#165 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 09.09.2010 - 15:39

maveraünnehir@
çok düzsün. hatta dümdüzsün:)

bence hiç boşuna sıkıntı yaratmayın. bütün maddeler teker teker oylanacak olsa % 90 evet çıkacak. evet diyeceksiniz. aşikar bu. sizi sıkıntıya sokan aym ve hsky ile ilintili yasalar. ve bu ikisinin de sizleri neden sıkıntıya soktuğunu okuduk öğrendik. moğultay adilaneliğinin sona erecek olması.

şuraya kadar bi tamam olalım isterdim aslında ben. farz-ı misal bu paket geçerse, tbmm nin işi zaten uyumlu kanunları çıkartmak. tıkandığınız mevzii bu zaten sizin. anayasa kanun ayrımı yapamayışınız. var olan yasayı da bu mantıkla çöpe göndermek gerekiyo. velhasıl bi mantık hatası var. bunu bi ben mi görebiliyorum allahaşkına ? ve emin olun şu ana değin, bulunduğunuz eleştirilerin tonunda herhangi bir eleştiri profesörlerden bile gelmedi. ama siz profesörlerden bile profesör olmuşsunuz vesselam.

bi de gözü kapalı körü körüne hayır'cılar mevcut. önceki sayfalarda uzun uzzzuuun yazmışlar anlatmışlar. aslında anlatamamışlar. hep çelişki. değişimi bile ti ye alan ideolojik hayırcılar. bunlara, kendileri hazırlayıp da kendi elleriyle iktidara teslim ettikleri yasaları yürürlüğe koy. erdoğan yürürlüğe koydu diye kabul etmezler. idealist hayırcılar bunlar.

Bu mesaj epru tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 09.09.2010 - 15:44


#166 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.09.2010 - 15:59

Ben sizi cidden anlamıyorum. Diğer maddelerdeki değişikliğe onay vermemiz, Anayasa Mahkemesi ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile ilgili maddelere de onay vermemiz anlamına mı gelmelidir ? Yani onlara onay veriyoruz diye bu maddelerdeki değişikliklerede mi onay vereceğiz ? Bu mudur yani ? Sıkıntı doğuracak iki maddeyle beraber toptancı bir anlayışla diğer maddeleri de kabul eden siz, ama düz olan biz. :=)

Örnek veriyorum; hadi farzedelim ki Anayasa Mahkemesi bunların eline geçtiği zaman türban sorunu çözülecek. Mahkeme CHP'nin itirazını vs vs'sini kabul etmeyecek. Peki ya bu adamlar ülke zararına bir iş yaptığı zaman ne olacak ? Kime başvuracaksın, kime itiraz edeceksin ? Var mı bir kurum ?

Bilmiyorum bunu düşünen bir profesör var mıdır ama ben sade vatandaş olarak böyle düşündüm. Normaldir umarım.



#167 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 09.09.2010 - 16:11

sergilediğiniz en kötü ihtimale bir başka en kötü ihtimalle cevap vermek kısasa kısas gibi görünsede şu an için başka bi yol göremiyorum.
şimdi, diyelim ki bahsettiğiniz gibi bi sıkıntı doğdu. peki sırf o ihtimal değeri taşıyan sıkıntı için, lehimize olan diğer maddelere yüz çevirmek, hangi mantığın örgüsü. (bakın daha düz cevap da verilebiliyormuş)


yahu,kalkıyor e-muhtıra yayımlıyor adamın biri, kimsede kalkıp diyemiyor ki, bu nedir ? cihanerinin tutuklanmasını sağlayan savcının tüm yetkileri elinden alınıyor. onun yerine atanan sivri zekanın da yaptığı ilk şey bu adamın tahliyesini sağlamak oluyor. ha cihaneri de yeniden göreve başlıyor. hayırlı olsun dileklerimizi uzatyoruz buradan o ayrı. *öberah ama bütün bunlara karşın el mahkum kalınıyor. yapılacak şeyler, gidilecek yollar tıkalı.

kimse kusura kalmasın. ülkede dört yüz küsür mebus tübran yasağının kaldırılmasına onay verirken, aym, hayır diyor. izin mizin yok. isterse sekizyüzsksensekiz mebus evet desin. yok izin. diyor. bu aym bunları ikrar edebiliyorsa, bende bağır çağır evet deme hakkımı saklı tutarım. ama tutup da varsayımlarla propaganda yapıp, en çok türk benim, durumlarına da girmem.

kuvvvetin yasasından, yasanın kuvvetine doğru uzanan bu ince çizgiye, evet demek benim için hakikaten şeref. ( siz her ne kadar şerefsizlikle hüküm giydirseniz de bu böyle, demiş sertap erener. )

Bu mesaj epru tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 09.09.2010 - 16:13


#168 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.09.2010 - 16:38

İşte o ihtimal dediğimiz sıkıntı bize, az önce dediğim gibi kürdistanı bile kurdurur, fettoşu cumhurbaşkanı bile yaptırır. Ama siz bunu anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Bizler bu mahkeme, hsyk boşuna özerk kalmalıdır demiyoruz. Bu görüşümüzü de, yarın öbür gün AKP dışında başka bir siyasi partinin iktidar olup kendi düzenini kuracağı ihtimali ile destekliyoruz. Uzun lafın kısası biz, ''1 gram bal yemek için 40 kilo odun yemeyeceğiz'' Siz ne yerseniz yiyin.

Bir ekleme daha; bu adamlar meseleyi, muhafazakar kesimin sermayeye/sisteme ortak olması, dindar/muhafazakar insanların siyasette, çeşitli toplum grupları/katmanları içinde etkinleşmesi, başörtüsü yasağının kalkması olarak görmüyor. Bu adamların meselesi, üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'nin yapısını değiştirmek, bir cemaat devleti yaratmaktır. AKP'nin iktidara geldiği dönemden bugüne kadar yaşanan gelişmelere baktığınızda bunu görebilmek mümkün. Yani üstün zeka gerektiren bir iş değil. Yeter ki sürüden bir dakikalığına da olsa ayrılalım.




#169 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.09.2010 - 17:09

Gönderilen Resim

#170 epru'

epru'

    coupling uk gacısı

  • Üyeler
  • 6.579 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 09.09.2010 - 17:11

ee nedir bu ? neyi keşfetmeliyiz bu belge ile ?

Bu mesaj epru tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 09.09.2010 - 17:11


#171 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.09.2010 - 17:13

Bir şey keşfedesin diye koymadım ki.

#172 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.09.2010 - 20:44

Gönderilen Resim



Çok çook kötüsün :P

Bak şu anda tv de yedi kocalı hürmüz var onu izle sakinleşirsin :P
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#173 dengesüz

dengesüz

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 30 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 09.09.2010 - 21:23

Referandum’da Neden “Hayır” Denmeli?


akp evet dediği için ,rte anayasasının oluşturulması karşıtı olduğum için hayır, ülkem için hayır .

Bu mesaj dengesüz tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 09.09.2010 - 21:23


#174 suheda

suheda

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 410 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Kuzey

Gönderim zamanı 09.09.2010 - 22:49

İnsanlar hala bir şeyi fark edememiş ne yazıkki bu referandumda partiler oylanmıyor anayasal değişiklik oylanıyor :)

Gönderilen Resim


#175 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 10.09.2010 - 10:43

name="allowFullScreen" value="true"> width="480" height="360" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always">
Al Basmadan Donu Var Balkanlıyız Balkancıyız
Yükleyen boriskosholov. - Diğer yaşam ve stil videolarına göz atın.>




#176 Kervancı_FB

Kervancı_FB

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1.681 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Sarı-Lacivert

Gönderim zamanı 10.09.2010 - 10:54

Anayasa değişiklik paketiyle alakalı yapılacak referandum için sayılı günler kaldı. Fakat halkımızın çoğunluğunun konuyla alakalı doyurucu bilgiye sahip olmadığını gözlemliyorum. 1980 ihtilalinin ardından ülke yönetimine el koyan askeri idare tarafından 1982 yılında hazırlanan mevcut Anayasa “82 Anayasası” olarak anılageldi. İşte bu anayasa üzerinde onca itiraza rağmen 28 yıldır ülkenin kaderini belirlemeye devam ediyor. Bu referandum oylaması aslında siyasi amaçlı olmadan öte tamamıyla halkımıza sivil anayasa geçiş sürecindeki tavrını olumlu ya da olumsuz olarak belirleme şansı tanımaktadır. 1982 Anayasa’sının kaderimiz olmadığı ve ülkemizin uzun yıllardır demokratik seçimlerle işbaşına gelen sivil hükümetlerce idaresine rağmen halen darbe anayasası ile idare edilmesine halkımızın tamam ya da devam tercihini kullanmasıyla ortaya çıkacak bir anayasa değişiklik süreci yaşayacağız. Buna itiraz eden ve hayır yönünde seçmenini yönlendirmek amacıyla açıklamalarda bulunan siyasi parti liderlerinin konuyu Ak Parti’ye evet ya da hayır oylanması hüviyetine dönüştürmesi ile açıkçası samimi olmadıkları ve sivil anayasayı düne kadar savundukları halde bir anda çark ederek mevcut anayasaya devam kararı almalarına şahit oluyoruz. Bu mevzu aslında siyaset üstüdür.

Eğer sivil bir anayasaya sahip olmak istiyorsak bunu Ak Parti’nin, CHP’nin, MHP’nin veya diğerlerinin ortaya koymasına köstek olmak yerine destek olmak beklenir. Her zaman olduğu gibi başarı karşısında siyasi taassubiyetin ön plana çıkmasıyla ve başarının semeresinin diğerine gideceği derin endişe ile ülkemizin geleceğini hesaba katmayan siyasi oluşumlar aslında içerik olarak herkese özgürlük vadeden anayasa değişiklik paketinde EVET tercihini lanse etmeleri demokrasiye inançları noktasında bize bir fikir veriyor. Böylesine hassas bir konuda tüm siyasi partilerin ortak bir zeminde hareket ederek, halkımızın isteklerine müspet bir tutum içerisine girmeleriyle başarının paylaşılması aslında siyasi barışında yolunu açacaktır. Siyaseti tamamıyla kavga ve kaos ortamına göre tanzim etmek isteyen çevrelerin günü geldiğinde ortak menfaatlere koyduğu tutum nedeniyle halktan şamar yiyecekleri ise bir realitedir.




" Ruhum benim oldukça bu imanla beraber
Üç yüz sene, dört yüz sene, beş yüz sene bekler"



| кєяטαη¢ı |






FENERBAHÇE


#177 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 10.09.2010 - 14:54

hangi partili olsam neden hayır derdim



chp li olsaydım, bu kadar güzel bi anayasayı ancak ben çıkartmalıyım çünkü sözdede olsa sol parti benim ( ki zaten chp maddelerin çoğüuna destek olurum dedi 2 si hariç) bu güzel yasayı başkası çıkartamaz derdim :)


mhp li olsam burda hayır dersem belki akp iktidarı yıkılır bende yeni bi hükümette ufakda olsa birkaç kıytırık bakanlık kaparım (bakınız 99) ülkeyide sol partilere emanet ederim olsun küçük olsun benim olsun bu uğurda dtp ile kardeş olmak bile mubah derdim :)


dtp li olsam apo yu affeden mhp ve bizi 90 larda meclise taşıyarak bitimizi kanlandıran chp (o zaman yasaklı olduğundan shp) iktidar olsun daha iyi, zaten biz marksist komünist bi partiyiz(örgütüz) daha yakın olur bu yüzden hayır :)

dp yada anap lı olsam mendereslerin özalların kemiklerini sızlatmak için daha iyi bir fırsat olamaz hayırrrr derdim =)


yani akp dışındaki bütün partiler eşittir, akp ve diğerlerinin referandumu bu artık ki akp her halikarda kazanmış durumda :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#178 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 10.09.2010 - 14:58

abi nasılımı var gidip evete basıcan işte :P :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#179 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 10.09.2010 - 16:49

Bence statükocu ergenekoncular Müslüman halkımıza pandik attığı için evet vermeliyiz.

#180 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 11.09.2010 - 00:17

şafak doğan güneş :P
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli